Leiding

Crista Klerx-Zonneveld

dirigent

Crista Klerx-Zonneveld is als dirigente werkzaam sinds april 1973. Dat waren in april 2023 dus 50 dirigentenjaren. Ze is niet van plan binnenkort te stoppen. Muziek is haar leven; een muziekbeest!

Wie, wat, waar heeft zij zoal gedirigeerd?

Bij de start was dat bij Jongerenkoor Waalwijk-Zuid, daarna bij het kinderkoor ‘De Pinokkio’. Snel daarna ook bij het kinderkoor ‘De Gangmakertjes’. De kinderen groeiden op en wilden graag iets anders gaan zingen; zo ontstond tienerkoor ‘Joy’. Al gauw daarna ook ‘Rainbow Swing’ voor de iets oudere garde. Crista verzorgt met hen tevens kerkdiensten in Waalwijk. Ondertussen passeerden het Zeemanskoor ‘Muiterij Kantje Boord’ uit Dussen, ‘De Levensgenieters’ uit Kaatsheuvel en ‘De Vrolijke Noot’ uit Waalwijk. Zij is een muziekliefhebber pur sang; ze speelt altsaxofoon in de Bigband van Heeswijk-Dinther en zingt zelf daar ook het hoogste lied. Ze heeft jarenlang in diverse bands gespeeld en gezongen, maar richt zich nu op solozang en koordirectie. Daarnaast is ze op andere terreinen creatief bezig; een ware Crea Bea en doet ze veel vrijwilligerswerk.

In november 2022 heeft Crista de koordirectie bij Berkel-Enschot Zingt overgenomen. Wij zijn weer enthousiast bezig met zangavonden en voorbereidingen voor optredens. Met haar komst is ons ledenaantal flink toegenomen!

Bestuur

Riki Ouwehand
voorzitter

Loutje Bosch
secretaris

Marja van Oorschot
bestuurslid

Joyce Hermes
penningmeester